Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΤΑΣ ΤΗΣ Τ.Ο. Ν.Δ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Φίλοι και φίλες,

Σήμερα απευθύνομαι σε συμπατριώτες και συμπατριώτισσες και όχι μόνο σε συναγωνιστές και συναγωνίστριες της μεγάλης φιλελεύθερης δημοκρατικής παράταξης και γι΄αυτό σας ευχαριστώ για την παρουσία σας από τα βάθη της καρδιάς μου.

Ευχαριστώ θερμά για την υποδοχή εσάς και τον φίλο μου Αντώνη Μπέζα. Έναν άξιο πολιτικό και συναγωνιστή. Άξιο μέλος αυτής της Κυβέρνησης. Ο Αντώνης Μπέζας, ο οποίος δουλεύει πολύ όλα αυτά τα χρόνια και είναι πεποίθησή μου θα συνεχίσει να δουλεύει για πολλά χρόνια ακόμα ώστε ο τόπος αυτός να συνεχίσει να προκόβει βάσει των προσδοκιών σας.

Η αναγνώριση της δουλειάς του Αντώνη Μπέζα είναι αναγνώριση δική σας. Η τιμή της συμμετοχής του στην Κυβέρνηση είναι μια τιμή που ανήκει σε σας γιατί πρώτα απ΄όλα τον στηρίξατε εσείς όλα αυτά τα χρόνια και τον εμπιστεύτηκε και ο Κώστας Καραμανλής.

Είμαστε εδώ για να τον τιμήσουμε και να τον στηρίξουμε σε όλες τις προσπάθειές του αλλά και απέναντι σε όλες τις επιθέσεις που δέχεται. Γιατί αυτές οι επιθέσεις δε γίνονται στο πρόσωπο του Αντώνη Μπέζα αλλά σε όλη την Κυβέρνηση και στις προσπάθειές της να φέρει τη Θεσπρωτία σε θέση πρώτη. Γι΄αυτό σας καλώ να συσπειρωθείτε και να στηρίξετε αυτές τις προσπάθειες, τα αποτελέσματα των οποίων αντανακλούν και επιστρέφουν σε σας.

Δεν έρχομαι για να κρυφτώ. Έρχομαι για να σας πω αυτά που με προβληματίζουν, αυτά που με αγχώνουν αλλά και αυτά που με κάνουν να αισιοδοξώ, αυτά που με κάνουν να παλεύω. Σας μιλώ ευθέως και από καρδιάς.

Ναι πράγματι, το κλίμα που ζούμε τους τελευταίους δυο μήνες είναι νοσηρό. Ναι πράγματι, είναι ένα κλίμα που δεν μπορεί να αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, κανέναν αδιάφορο. Ένα κλίμα το οποίο επηρεάζει δυστυχώς την καθημερινότητα των πολιτών, επηρεάζει την επικοινωνία μας, επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο σας βλέπουμε στα μάτια, επηρεάζει δυστυχώς κάθε καλοπροαίρετο όχι μόνο οπαδό μας, όχι μόνο ψηφοφόρο μας, αλλά κάθε καλοπροαίρετο πολίτη που αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχει καμία άλλη εναλλακτική και αξιόπιστη πρόταση για τον τόπο μας πέρα από αυτή της ΝΔ και του Κώστα Καραμανλή.

Απευθύνομαι όχι μόνο στον οπαδό και ψηφοφόρο μας, απευθύνομαι στη λογική και στο μυαλό κάθε καλοπροαίρετου πολίτη αυτής της χώρας και του λέω πως αυτό το νοσηρό κλίμα είναι το προϊόν μιας επένδυσης που συστηματικά προωθείται τον τελευταίο καιρό. Αν με ρωτήσετε αν φταίνε μόνο οι άλλοι θα σας απαντήσω χωρίς ενδοιασμό όχι βέβαια. Έχουμε την γενναιότητα και το προνόμιο να ασκούμε την πιο σκληρή αυτοκριτική και αυτό είναι το όπλο μας, αυτή είναι η δύναμή μας.
Ναι έγιναν λάθη και παραλείψεις ίσως να υπήρξε και ολιγωρία.
Αλλά αυτό είναι άλλο πράγμα από την προσπάθεια που γίνεται να πείσουν κάθε Έλληνα πολίτη ότι δεν υπάρχει τίποτα στον τόπο μας, ότι δεν υπάρχει φιλότιμο, ήθος και προοπτική, ότι όλα έχουν ισοπεδωθεί, ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Όλα αυτά είναι προϊόν μιας επένδυσης όλων εκείνων που έχουν άλλα πράγματα κατά νου.

Ο πρωθυπουργός σε κάθε ευκαιρία δεν διστάζει να τονίζει ότι όλοι μας κρινόμαστε κάθε μέρα, ότι κανένας δεν είναι υπεράνω υποψίας, όλοι μας κρινόμαστε για τα λάθη και τις παραλείψεις μας, δεν χαρίζεται σε κανέναν και δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν. Έχουμε ανοίξει τον δρόμο στην δικαιοσύνη και της ζητούμε να κάνει το έργο της. Δεν ζητούμε χάρες. Μακριά από μας κάθε προσπάθεια κουκουλώματος οποιουδήποτε όσο ψηλά και αν βρίσκεται. Δεν χρωστάνε οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να πληρώσουν την αμαρτία κανενός. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ψήφισαν στις 16 Σεπτεμβρίου Νέα Δημοκρατία και Κώστα Καραμανλή όχι μόνο γιατί αποτίμησαν το έργο μας αλλά γιατί διέκριναν αυτό το άλλο ήθος που έχει ανάγκη ο τόπος για να προχωρήσει.

Λέμε λοιπόν σε όλους όσους απεργάζονται σχέδια «ιταλοποίησης» της πολιτικής ζωής του τόπου, λέμε σε όλους όσους δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να προσπαθούν να απαξιώσουν το σύνολο του πολιτικού κόσμου και να φέρουν άραγε στη θέση των απαξιωμένων ποιους, λέμε σε όλους αυτούς ότι η Ελλάδα θέλει ισχυρή κυβέρνηση που να παράγει έργο και όχι κόμματα τα οποία να συνεργάζονται με στόχο την εξουσία ερήμην των πολιτών, μακριά από του πολίτες εκεί που «μαγειρεύονται» άλλες συμφωνίες.

Κερδίσαμε τις εκλογές γιατί την υπόθεση της διακυβέρνησης την πήραν οι πολίτες στα χέρια τους, γιατί την υπόθεση της επόμενης μέρας την πήραν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στα χέρια τους δίνοντας την απάντηση σε όλους όσους νόμιζαν και συνεχίζουν να νομίζουν και να πιστεύουν ότι η πολιτική διεξάγεται μέσα σε τηλεοπτικά στούντιο, ότι αν έχεις τη εύνοια των συγκροτημάτων του τύπου αρκεί για να κυβερνήσεις τον τόπο.

Εσείς είστε η μόνη πηγή εξουσίας, η πηγή νομιμοποίησης της κυβέρνησής μας και σε σας επιστρέφει η τιμή και σε σας απευθυνόμαστε και σήμερα. Σας καλούμε να είστε οι πιο σκληροί κριτές μας, δεν το φοβόμαστε. Γνωρίζουμε ότι είναι κριτική καλοπροαίρετη από ανθρώπους που πονάνε πιο πολύ και από τους βουλευτές ή τους υπουργούς όταν κάτι συμβαίνει στην παράταξη. Εσείς το μόνο που ζητάτε είναι να σας κάνουμε υπερήφανους σε αντίθεση με μερικούς από μας που ίσως να κυνηγάμε μια θέση και τα προνόμια που απορρέουν από την θέση αυτή.

Σε όλους εσάς λέω λοιπόν πως μπορείτε να είστε υπερήφανοι και να στηρίζεστε σε μας, μπορείτε να ελπίζετε και να προσδοκάτε από μας γιατί οι βουλευτές και τα στελέχη της παράταξης αυτής λογοδοτούν μόνο σε σας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε κυβέρνηση άμα το θέλει και επειδή θα το θέλει ο ελληνικός λαός και επειδή ο Κ. Καραμανλής έχει δείξει πως το μόνο το οποίο προτάσσει είναι η πρόοδος και το συμφέρον του Ελληνικού λαού και τίποτα άλλο.

Πίσω στην αρχική σελίδα