Κυριακή 27 Απριλίου 2008

Ο χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας στο 628 Τ.Π. Φιλιατών

Αξιότιμε κύριε διοικητά του πρώτου σώματος στρατού, κύριε διοικητά του τάγματος, αξιότιμοι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, αγαπητοί οπλίτες.

Είναι για μένα μεγάλη χαρά, είναι διπλή η χαρά. Πρώτα σαν Ηπειρώτης έρχομαι στην θεσπρωτική γη από την οποία και κατάγομαι, γιατί ο πατέρας της μητέρας μου ήταν Θεσπρωτός.

Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί επισκέφτηκα σήμερα μονάδες στρατού που υπηρετούν στα σύνορα και ο ρόλος του ελληνικού στρατού είναι ρόλος διατήρησης της ειρήνης, ενίσχυσης των φιλικών σχέσεων με τους γειτονικούς λαούς μας, ευχαριστούμε για την μεγάλη αυτή πρόσφορα γιατί η προσφορά του ελληνικού στρατού έχει σαν αποτέλεσμα το αίσθημα ασφάλειας ολόκληρου του ελληνικού λαού.

Από εδώ, από την άκρη της θεσπρωτικής γης θέλω να ευχαριστήσω όλους σας για την μεγάλη αυτή προσφορά. Θέλω επίσης να ευχηθώ σε όλους σας Καλή Ανάσταση που σήμερα γιορτάζουμε. Χριστός Ανέστη.

Εύχομαι σε όλους σας υγειά και προκοπή, εύχομαι επίσης οι ημέρες που έρχονται να είναι δημιουργικές για ολόκληρο τον ελληνικό λαό, είμαι βέβαιος για αυτό. Ακόμα μια φορά χρόνια σας πολλά και σας ευχαριστώ για την μεγάλη προσφορά σας.
Πίσω στην αρχική σελίδα