Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Συνάντηση Βασίλη Γιόγιακα , Άρη Σπηλιωτόπουλου

Πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 25-2-2008, η συνάντηση του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο, με τους Νομάρχες της χώρας. Στόχος της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων, η καλύτερη συνεργασία και ο συντονισμός δράσης του υπουργείου και των Ν.Α στην προσπάθεια για την ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού.
Στην συνάντηση ο υπουργός επεσήμανε τη σημασία του τουρισμού στην εθνική οικονομία και τον χαρακτήρισε «εθνικό στόχο». Στις προτεραιότητες του υπουργού για την τουριστική προβολή της χώρας, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος, θέματα κοινής τουριστικής προβολής των νομών και στην εκπαίδευση των ατόμων που απασχολούνται στον τουρισμό.
Ο νομάρχης Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακας Βασίλειος, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση τόσο ως Νομάρχης Θεσπρωτίας αλλά και ως εκπρόσωπος της ΕΝΑΕ στην επιτροπή Τουρισμού, πρότεινε ενιαία τουριστική προβολή σε συνεργασία με το υπουργείο, ώστε να υπάρχουν καλύτερα αποτελέσματα, την ενίσχυση των Νομαρχιακών Επιτροπών Τουριστικής προβολής και τόνισε τη σημασία της ανάδειξης ιστορικών τόπων και απομονωμένων περιοχών με τη συμμετοχή τους σε ολοκληρωμένα προγράμματα ανάπτυξης , αλλά και την ενίσχυση των Ν.Α ώστε να μπορούν να υποστηρίζουν τις μικρές τοπικές βιοτεχνικές μονάδες και συλλόγους οι οποίοι με τις ενέργειές τους διατηρούν πολιτιστικά στοιχεία και μπορούν να αποτελέσουν πόλους έλξης τουριστών.
Συγκεκριμένα ανέφερε «Αποτελεί κοινό τόπο για όλους τους Έλληνες ότι ο τουρισμός είναι υπόθεση που αφορά όλους τους Έλληνες και είναι θέμα εθνικής συνείδησης για τον τρόπο που θα προβάλλουμε τη χώρα μας. Η περιφέρεια της χώρας της χώρας βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης μέσα από μεγάλα οδικά έργα και έργα υποδομής που ολοκληρώνονται και θέτουν τις βάσεις για να αναπτυχθεί ο τουρισμός σε ολόκληρη τη χώρα. Ο φυσικός μας πλούτος σε συνδυασμό με την πολιτιστική μας κληρονομιά, τις νέες τεχνολογίες για την προώθηση της διαφήμισης, τα τοπικά προϊόντα, τη γαστρονομική μας παράδοση, τα ελληνικά προϊόντα είναι η δύναμή μας και το πλεονέκτημά μας στην ανταγωνιστική αγορά του τουρισμού.»
Κλείνοντας την παρέμβασή του ανέφερε « ο τουρισμός είναι η κορωνίδα της εθνικής μας οικονομίας κα ι οφείλουμε να τον διατηρήσουμε σε υψηλά επίπεδα για το εθνικό και το τοπικό μας συμφέρον».

Αρχική σελίδα