Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Κοπή πίτας της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας στην Παραμυθιά

Αποσπάσματα του χαιρετισμού του κ. Μπέζα στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ:

« Το θερμό καλωσόρισμά σας και η παρουσία σας εδώ σήμερα, επιβεβαιώνει τους δεσμούς εμπιστοσύνης που μας συνδέουν. Δεσμούς που στηρίζονται σε κοινούς αγώνες και σε κοινά όνειρα. Η ιστορία του καθενός μας είναι μοναδική, οι διαδρομές μας όμως δεν είναι μοναχικές, η προσπάθεια είναι συλλογική.
Η παρουσία σας εδώ σήμερα αποδεικνύει ότι μπορεί να έχουμε κάνει πολλά από το 2004 που ήρθαμε στην εξουσία και μετά, υπάρχουν όμως ακόμη περισσότερα να κάνουμε. Αυτά που έχουμε ήδη πετύχει, μας δίνουν ελπίδα γι’ αυτά που μπορούμε και οφείλουμε να πετύχουμε αύριο. Μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα και θα τα καταφέρουμε με τον Κώστα Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι ένας άνθρωπος αυτοδημιούργητος, που δεν ξέχασε τις ρίζες του και επειδή δεν ξέχασε τις ρίζες του, αγαπάει την Ήπειρο και τους Ηπειρώτες. Θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί είναι συμμέτοχος και συμπαραστάτης στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια στη Θεσπρωτία. Γιατί έχει συνδέσει το όνομά του με την αναβάθμιση του επιπέδου υγείας και πρόνοιας στο νομό και με έργα όπως η επέκταση του Νοσοκομείου Φιλιατών, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας, και η επέκταση του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας (Γηροκομείο ) Φιλιατών που μόλις πριν από λίγο εξήγγειλε. Μια Κυβέρνηση δε μπορεί ποτέ να λύσει όλα τα προβλήματα. Μια Κυβέρνηση όμως, οφείλει να βρίσκεται πάντα κοντά στα προβλήματα. Μια Κυβέρνηση που θέλει να έχει λαϊκό έρισμα, οφείλει επίσης να κοιτάει τους πολίτες στα μάτια λέγοντας τους την αλήθεια.
Αυτό επιλέγουμε να κάνουμε, σ’ αυτή τη δύσκολη διεθνή οικονομική συγκυρία. Δεν ωραιοποιούμε καταστάσεις. Δεν αποκρύπτουμε την αλήθεια. Επιλέγουμε το δρόμο της ευθύνης και όχι του λαϊκισμού και της ακοστολόγητης παροχολογίας. Δυστυχώς για τη χώρα μας, αυτό το δρόμο της ευθύνης, δεν τον ακολουθεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Επειδή είμαι Βουλευτής μιας μονοεδρικής περιφέρειας, γνωρίζω πολύ καλά ότι πρέπει να λειτουργώ ως εκπρόσωπος όλων των Θεσπρωτών, ακόμη και αυτών που δεν με ψήφισαν. Γι’ αυτό και χρησιμοποιώ έναν ήπιο πολιτικό λόγο. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να σιωπώ. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να ανέχομαι τη διαστρέβλωση της αλήθειας που επιχειρείται από την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με ιδιαίτερη ένταση τελευταία εδώ στη Θεσπρωτία.
Οι κυβερνήσεις του χθες, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν για πολλά χρόνια το προηγούμενο διάστημα, οι κυβερνήσεις του ψευτοσοσιαλισμού και του ψευτοεκσυγχρονισμού, με τη βοήθεια μιας καλά στημένης επικοινωνιακής μηχανής, δημιούργησαν μια απαστράπτουσα βιτρίνα. Πίσω από αυτή τη βιτρίνα της επίπλαστης ευημερίας, το μόνο που κατάφεραν ήταν να κρύψουν τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Αυτή η βιτρίνα έχει πλέον καταρρεύσει, έχει σπάσει στη συνείδηση του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας.
Ποιοι δημιούργησαν τις στρατιές των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων ;
Ποιοι έφεραν τις ταξικές ανισότητες;
Ποιοι δημιούργησαν τα καινούργια τζάκια των νεόπλουτων και τα εκατομμύρια των νεόπτωχων;
Ποιοι άφησαν να θεριέψει η διαφθορά στο δημόσιο τομέα;
Ποιοι εγκατέλειψαν στη μοίρα της την ελληνική περιφέρεια;
Ποιοι έστειλαν τα ΜΑΤ για να σκάνε τα λάστιχα στα τρακτέρ των αγροτών και τώρα κόπτονται για τη δικαίωσή τους;
Αντί λοιπόν να κάνουν την αυτοκριτική τους, έρχονται τώρα με απύθμενο πολιτικό θράσος και ζητάνε και τα ρέστα. Ας σταματήσει αυτό το θέατρο του παραλόγου. Η Νέα Δημοκρατία έχει ρίζες βαθιές στους μη προνομιούχους Έλληνες και αυτές οι ρίζες δεν κόβονται με το λαϊκισμό και τη δημαγωγία του ΠΑΣΟΚ. Έχουμε εμπιστοσύνη στον Κώστα Καραμανλή. Η Κυβέρνηση διορθώνει τα λάθη της. Προχωράμε με πιο τολμηρά και πιο αποφασιστικά βήματα. Η Παράταξη επανασυσπειρώνει τον κόσμο της. Ξέρουμε τα προβλήματα, γνωρίζουμε τις δυσκολίες. Προχωράμε γερά μπροστά, κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα.
Μαζί θα πετάξουμε το τόξο της ελπίδας προς το μέλλον για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας. Κι όταν έλθει η ώρα της κάλπης, το ΠΑΣΟΚ θα πάρει την απάντηση που του αξίζει. Το μεγάλο έργο που έχουμε ξεκινήσει στη Θεσπρωτία θα το ολοκληρώσουμε. Η έδρα της Θεσπρωτίας θα είναι και πάλι στη Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία θα είναι και πάλι Κυβέρνηση και ο Κώστας Καραμανλής θα είναι και πάλι Πρωθυπουργός ».

Πίσω στην αρχική σελίδα